LTH-statistik

Statistik om/från LTH – primärt rörande utbildning

Visa rutor



Vilka specialiseringar läser studenterna? (tom 20/21)

Som uppdatering till https://lth-statistik.blogg.lu.se/2021/05/vilka-specialiseringar-laser-studenterna/ finns nu statistik över vilka specialiseringar som studenterna som tagit examen från civilingenjörsprogrammen har läst. Statistiken omfattar nu hela perioden LÅ15/16 tom LÅ20/21 och är uppdelad per program och läsår.

2021-12-11

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar




Vilka specialiseringar läser studenterna?

När studenterna på civilingenjörsprogrammen (förutom M-TD och RH; de programmen har enbart en specialisering) ansöker om examen får de ange vilken specialisering som utgör grunden för uppfyllande av examenskraven. Detta sparas i Ladok för uppföljning av vilka specialiseringar som studenterna läser. Sedan övergången till nya Ladok (Ladok3) har det varit svårt att komma åt den informationen, men nu är detta löst.

Här redovisas specialiseringsstatistik under perioden läsåret 15/16 tom 19/5-2021 under läsåret 20/21. Framöver kommer statistiken att uppdateras en gång per år ungefär i mitten av september och kommer då att visa på uppgifter tom föregående läsår. Vi släpper 20/21 som ofullständigt nu i och med att sammanställningsfunktionen är klar nu och att det finns önskemål från många att få den här statistiken. Men tänk alltså på att 20/21 inte är fullständigt ännu.

Statistik över specialiseringar för CI-examina på LTH 2015/16 – 2020/21 (tom 2021-05-19) (Excel-fil)

Statistiken är grupperad per läsår på utfärdandedatum för examen.

2021-05-20

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Resultatuppföljning – tentamensresultat under Corona

Har studenternas resultat påverkats av Corona? Hur har ändringen av läsperiods- och tentamensperiodsindelningen förändrat resultaten?

Statistiken i bifogade filer och diagrammen nedan visas andel godkända, antal resultat (godkända och underkända) respektive antal godkända resultat för LTH:s tentamensperioder sedan läsåret 14/15. Statistiken är gjord på samtliga examinationer som har examinationsdatum under tentaperioderna, så det är inte exklusivt tentor som ingår, men normalt schemaläggs inte andra moment i de perioderna.

Notera att förbudet med salstentor pga Corona kom mitt under tentaperioden efter lp3 19/20, så att tisdagens tentor kunde hållas som planerat, men resten av veckan skedde vissa tentor på distans, medan andra blev inställda. Detta medförde bl.a. en stor ökning i antal resultat under omtentaperioden vid påsk 2020, samt i den extra omtentaperioden som sattes in och som låg efter ordinarie tentaperiod efter läsperiod 4 i juni 2020 (notera att den inte kommer i rätt kronologisk ordning i diagrammen).

Totalt sett verkar Corona inte påverkat examinationen på LTH negativt. Detta gäller över hela LTH, men det kan finnas studentgrupper inom LTH där annat beteende kan påvisas.

Förändringen av läsårsindelningen

Andel godkända studenter för ordinarie tentamensperioder
Andel godkända studenter för ordinarie tentamensperioder
Andel godkända studenter för omtentamensperioder
Andel godkända studenter för omtentamensperioder
Antal resultat (godkända+underkända) för ordinarie tentamensperioder
Antal resultat (godkända+underkända) för ordinarie tentamensperioder
Antal resultat (godkända+underkända) för omtentamensperioder
Antal resultat (godkända+underkända) för omtentamensperioder
Antal  godkända resultat för ordinarie tentamensperioder
Antal godkända resultat för ordinarie tentamensperioder
Antal  godkända resultat för omtentamensperioder
Antal godkända resultat för omtentamensperioder

Excelfil med underlag för ordinarie tentamensperioder
Excelfil med underlag för omtentamanesperioder

2021-04-20

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Följ ansökningsläget till LTH:s program

Sedan 2013 kan man varje år mellan ca 15 mars och 15 april följa ansökningarna till LTH:s program (de som ligger i den vanliga antagningsomgången till hösten, dvs ej masterprogram) på en sida som uppdateras varje dygn (ca 8:30 om det inte är driftstörningar hos UHR), och då ser man antagningsläget dagen före. Sidan visar det aktuella läget och jämför med samma kalenderdatum två tidigare år. Det går att bläddra mellan dagarna.

Följ antagningsläget

Det finns också en specialsida som visar ansökningsläget den sista ansökningsdagen (som varierar mellan åren). Den sidan rekommenderas om man vill jämföra slutläget för ansökningarna varje antagning.

Ansökningsstatistik sista ordinarie ansökningsdag

2021-04-15

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Äldre inlägg